Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

ŠIFRA PROIZVODA: NA-3

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. Starenjem se njena prisutnost u organizmu značajno smanjuje. Sadrži sumpor i djeluje kao koenzim u mitohondrijalnom transportu elektrona. Stanice je reduciraju na DHLA. Zovu je univerzalnim antioksidantom budući da je topiva u mastima i vodi. Uspješno prelazi krvno moždanu barijeru.


113,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Alfa lipoična kiselina  je vrlo potentan antioksidant. Starenjem se njena prisutnost u organizmu značajno smanjuje. Sadrži sumpor i djeluje kao koenzim u mitohondrijalnom transportu elektrona. Stanice je reduciraju na DHLA. Zovu je univerzalnim antioksidantom budući da je topiva u mastima i vodi. Uspješno prelazi krvno moždanu barijeru.
Kada antioksidansi, poput vitamina, neutraliziraju slobodne radikale, sami oksidiraju sve dok ih ne regenerira DHLA. To posebno vrijedi za vitamin C, glutation i koenzim Q10, koji pak ima sposobnost deoksidirati vitamin E pa tako svi zajedno čine antioksidativnu mrežu.  Ukoliko se slobodni radikali ne neutraliziraju antioksidantima, tijekom vremena oštećuju mitohondrije koji proizvode sve manje i manje energije, a sve više radikala, čime pokreću nepovratnu spiralu. Mnogi istraživači smatraju da je smanjena funkcija mitohondrija direktno povezana s procesom starenja i bolestima povezanima sa starenjem. Stoga se preporučuje uzimanje alfa lipoične kiseline svim osobama starijima od 40 godina. U pokusima s laboratorijskim životinjama izuzetne rezultate na procese starenja pokazala je u kombinaciji s acetil L-Carnitinom i koenzimom Q-10.
 
U Europi se više od dvadeset godina upotrebljava u slučajevima neuropatije povezane s dijabetesom, u količinama od 200 do 300 mg oralno, sve do kliničkih intravenoznih tretmana sa 600 mg. Istraživanja iz sredine devedesetih na oboljelima od dijabetesa potvrđuju smanjenje inzulinske rezistencije i normalizaciju razine šećera. Komplementarna je blagotvornom djelovanju sikavice (milk thisle) na jetru. Pomaže u tretmanu glaukoma, pri čemu istraživanja navode količine od 150 mg kao dovoljne. Posljednja ispitivanja na pacijentima zaraženim HIV virusom ukazuju na to da inhibira replikaciju virusa. 

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN
Natrol Cinnamon Extract

Natrol Cinnamon Extract

Rezultati sugeriraju da uzimanje 1 grama ekstrakta cime...

CIJENA: 80,00 KN