Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Biotin 1000 mcg

ŠIFRA PROIZVODA: NA-4

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u biosintezu masnih kiselina, proizvodnju energije te sintezu nekih aminokiselina.


81,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u biosintezu masnih kiselina, proizvodnju energije te sintezu nekih aminokiselina.
Dobri prirodni izvori biotina su meso, žumanjak jajeta, soja, gljive, banane, kikiriki, zob i pivski kvasac. Jedna od bakterija prisutnih u crijevima proizvodi značajne količine biotina, no oprečna su mišljenja da li je time samo povećano prisustvo u crijevima ili u čitavom organizmu. U osoba koje se normalno hrane rijetko je zapažen nedostatak biotina ispod preporučenih dnevnih količina, no osobe koje konzumiraju sirov bjelanjak jajeta ili koriste antibiotike duže vrijeme spadaju u rizičnu skupinu koja potencijalno može razviti nedostatak biotina koji se očituje tipičnim simptomima kao što su dermatitis, depresija, gubitak kose, anemija i mučnina. 
Dugotrajna upotreba sedativa, pretjerana konzumacija alkohola i bolesti probavnog trakta povećavaju rizik od nedostatka biotina u organizmu. Optimalna dnevna količina biotina nije pouzdano utvrđena no uobičajena prehrana i proizvodnja biotina u crijevima (30-70 mcg) čini se dovoljnom da spriječi simptome nedostatka. Veće količine (8-16 mcg) mogu biti od pomoći dijabetičarima budući da snižavaju razinu glukoze u krvi i sprječavaju pojavu neuropatije. 
Neka klinička ispitivanja pokazala su da veće količine (2,5 mg dnevno) učvršćuju nokte. Bitan strukturni element kose i noktiju je rožnati materijal keratin, a biotin ima važnu ulogu njegovoj tvorbi. Osigurava čvršću strukturu noktiju i kose. Pokazuje povoljne učinke kod ljuskanja ili prhutanja kože i seboreje vlasišta. 
 
Višak biotina u organizmu izlučuje se urinom i nema zabilježenih toksičnih simptoma. 

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Cinnamon Extract

Natrol Cinnamon Extract

Rezultati sugeriraju da uzimanje 1 grama ekstrakta cime...

CIJENA: 80,00 KN